Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

WERKVAKANTIES  >  SPECIALS 


Vrijwilligersreizen, een handje helpen op vakantie.

Combineer het nuttige met het aangename en stroop je mouwen op tijdens je vakantie.


reisbureaus / reisorganisatiesreisgidsen

linksReisbureaus / Reisorganisaties

Djoser.nl -  De andere manier van reizen
'De andere manier van reizen' van Djoser is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Djoserreizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van eeuwenoude kunstschatten en willen zich laten overrompelen door de schoonheid van ongerepte natuur. Djoser werkt samen met Habitat.

FOX Vakanties  -  zie Fox Feel Good reizen
Per reis ben je drie halve dagen actief in een project.

Blauw vierkantje - illu Shoestring - Groepsreizen  -  zie Shoestring @ work 
Reizen is iets prachtigs, je maakt kennis met andere culturen, andere gebruiken. Vaak heeft een reisbestemming ook een andere zijde, een kant die voor toeristen vaak verborgen blijft. Zou het niet mooi zijn om echt iets te kunnen betekenen voor een land, dus niet alleen de 'toeristen' route te zien maar juist een land echt leren kennen en helpen met het opbouwen hiervan?

 Activity International  -  werken en reizen in het buitenland
Al sinds 1988 gespecialiseerd in het helpen van avontuurzoekers met buitenlandplannen.
 Commundo 
Bij Commundo werken vrijwilligers altijd in koppels. Je werkt tien dagen en de andere tien dagen maak je een rondreis door het land van bestemming. Vooraf is er een informatiebijeenkomst waar koppels elkaar leren kennen.
 Ecovrijwilliger  -  JoHO Company = Ecovolunteer
Je kunt zeggen dat Ecovrijwilliger een bijzondere reisorganisatie is. De reizen die we organiseren zijn geen gewone vakanties. Onze reizen brengen je naar plekken die niet toegankelijk zijn voor toeristen. Op deze plekken kun je de natuur en haar bewoners daadwerkelijk beschermen. Jouw inzet helpt lokale natuurbeschermingsorganisaties in hun werk. Ecovrijwilliger zijn: een onvergetelijke ervaring.
 Habitat for Humanity  -  bouwreizen van ca. 9 dagen
Habitat gaat er vanuit dat met een eigen huis de armoedespiraal kan worden doorbroken. Van de 9 dagen bouw je vijf dagen aan een huis, samen met de toekomstige bewoner. Bedrijven kunnen hun personeel sturen. Overnachtingen in eenvoudige hotels. Bestemmingen : Ghana, India en RoemeniŽ.
 
 Livingstone  -  op christelijke grondslag  -  gesponsord door ICCO
Als je met Livingstone op stap gaat dan ontmoet je mensen voor wie het leven heel wat minder te bieden heeft dan voor ons in Nederland. In al onze werkvakanties ligt de nadruk op ontmoeting. Je werkt zij aan zij met bijzondere volwassenen (en kinderen) voor wie een goede boterham of een beetje liefde en aandacht een wereld van verschil maken. Wij dagen je uit om een tijdje met deze mensen op te trekken en samen te werken. Je zult zien dat deze ontmoetingen heel bijzonder zijn en dat je al snel anders aankijkt tegen armoede en de andere cultuur. Wij geloven dat ook jij een steentje kunt bijdragen in deze wereld en dat wij je daarin een stukje verder kunnen helpen.
Ook jij kunt van belang zijn in het leven van je medemens … en het wordt voor jou een SUPER ervaring die je nooit meer vergeet! 
 Oppenheim  -  werken in een kibboets in IsraŽl.
 Travel Active
 VIA
Stichting Vrijwillige Internationale Aktie (VIA) is de Nederlandse afdeling van Service Civil International (SCI), een internationale vredesorganisatie. In Nederland organiseren zij internationale werkkampen en zenden zij Nederlandse vrijwilligers uit naar werkkampen in het buitenland.
Het motto van SCI is 'geen woorden maar daden'.

Via de werkkampen wordt concrete hulp geboden aan organisaties die zich inzetten om de wereld te veranderen en hierbij steun kunnen gebruiken.
In Nederland worden kampen georganiseerd met organisaties die zich bezighouden met onderwerpen als solidariteit met de derde wereld, daklozen, vluchtelingen en ecologie

VIA is de Nederlandse tak van de Service Civil International (SCI), een 'voluntary service organisation with 33 branches and groups worldwide. The aims are to promote peace, international understanding and solidarity, social justice, sustainable development, and respect for the environment.'
SCI believes that all the people are capable of living together with mutual respect and without recourse to any form of violence to solve conflicts.The organisation was founded in 1920.
SCI has consultative status with UNESCO and the Council of Europe and is a member of:
 YMCA  -  Internationale werkvakanties en ontmoetingen voor jongeren vanaf 12
Bij deze vakanties maken we gebruik van het internationale netwerk van de YMCA. Het zijn vakanties waar ontmoeting en kennismaking met mensen uit andere landen en culturen centraal staan. En je kunt met elkaar een hoop lol beleven!

Reisgidsen

 Bruna  -   

 De Vrije Vogel  -  een persoonlijke verhaal achter een dozijn werkvakanties
Wat voor Jeroen Vogel begint met een jaar high school in de Verenigde Staten, wordt al snel een verslaving en een levensstijl. Er volgen nadien nog elf werkvakanties: appels plukken in Frankrijk, boerderijwerk in Noorwegen en Zwitserland, campingwerk in KroatiŽ en Italie en werken op een zomerkamp in de Verenigde Staten. Dit boek is een must-read voor elke jongere met reisambities.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios