Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

STEDENREIZEN DUBLIN  >  IERLAND


City Trips Dublin, de hoofdstad van Ierland aan de mond van de rivier de Liffey.

Groot Dublin' omvat de stad Dublin, het Graafschap Dublin en de Graafschappen Wicklow, Kildare en Meath.

De stad Dublin ligt in de Provincie Leinster, Ierlands dichtstbevolkte provincie.

De stad Dublin bestaat uit vier administratieve eenheden : Dublin Stad, Fingal, Dun Laoghaire Rathdown en Zuid Dublin.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar dublin

links


Autohuur in DublinHotels in Dublin

 Booking - Hotels in Dublin  -  Hotelgids Dublin
Hotels in de wijken Ballsbridge, Rathmines en Temple Bar.

 [ ebookers ]

 Radisson SAS Hotel ****, Dublin Airport, Cloghran, Dublin
Het Radisson SAS Hotel Dublin Airport is een stijlvol, modern viersterrenhotel gesitueerd in het luchthavencomplex bij de luchthaven van Dublin.
Het hotel ligt ook vlakbij de M50 en alle belangrijke wegen die Dublin in leiden; u kunt dus het verkeer in het centrum omzeilen om er te komen.
Er is een uitstekende busverbinding met het stadscentrum voor een uitstapje naar de stad. Het hotel ligt vlak bij Croke Park, The Point Depot en het Malahide Kasteel.

 Arlington Hotel ***, 23-25 Bachelors Walk, O'Connell Bridge, D1 Dublin.
Uitkijkend over de rivier de Liffey en O'Connell Bridge, biedt dit hotel een ideale locatie in het hart van het stadscentrum van Dublin.
Gemakkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld van Dublin en de havens, is het Arlington Hotel de perfecte basis van waaruit u deze levendige stad kunt verkennen, met theaters, business centra, winkelstraten, restaurants en bars net buiten de deur. U hoeft echter het hotel niet te verlaten om traditionele Ierse muziek en dans mee te maken, daar u dit elke avond kunt beleven op één van de meest populaire uitgaansplekken van Dublin, Knightsbridge Bar.

 

Reisbureaus / Reisorganisaties

 De Jong Intra Vakanties  -  Stedentrips-Dublin-vlieg 

Blauw vierkantje - illu Arke Reizen  -   -  Dublin

 [ ebookers ]

 Clip Taalvakanties [ België ]
Organiseert residentiële en niet-residentiële taalvakanties Engels voor jongeren vanaf 6 jaar.

 Irish City Tours
Topattracties in Dublin in een 90 minuten durende bustour: Guinness Storehouse, Phoenix Park, Dublin Zoo, The Irish Whiskey Trail at the Old Jameson Distillery, Christ Church Cathedral, St Patrick's Cathedral en nog veel meer!

Reisgidsen Dublin / Reisliteratuur

 Bruna  - 

Vervoer / Hoe kom ik in Dublin


 Luchthaven van Dublin  Stena Line  - 
Als u met de auto naar Ierland wilt zijn de ferry overtochten met Stena Line ideaal. U reist naar Engeland op de route Hoek van Holland – Harwich en u rijdt in 6 tot 8 uur door naar één van de havens aan de Ierse zee. Route Holyhead – Dublin Port.

 DFDS Seaways  -   
Het combinatieticket van DFDS Seaways en Stena Line maakt reizen naar Ierland opvallend gemakkelijk. Aan het eind van de dag vaar je van IJmuiden naar Newcastle. De volgende morgen rijd je in ongeveer drie uur (ca . 250 km) naar Stranraer, waar je met één van de Stena Line schepen in 1 uur en 45 minuten naar de overkant gebracht wordt.

 Dublin Area Rapid Transit (DART)
Het vervoer in de stad Dublin is een snelle en prettige manier om vele delen van de stad te bezichtigen.

 Kaarten van Dublin - Plattegrond


Links / Verwijzingen 

 Visit Dublin  -  Toeristenbureau Dublin / VVV

 Dublin Regional Authority [ regionaal bestuur Dublin ]

 Dublin City Council [ stadsbestuur Dublin ]

 Dun Laoghaire Rathdown  -  Graafschap Dún Laoghaire-Rathdown
Dun Laoghaire Rathdown, een aardig Graafschap ten zuiden van Dublin, waar je als bezoeker veel leuke dorpjes en plaatsjes kunt verkennen, van de bijzondere kuststreek kunt genieten, in het prachtige achterland kunt ontspannen en van alles ondernemen om er eens lekker uit te zijn. Zie daarvoor de Dún Laoghaire-Rathdown Tourism website. Nu al MP3-tours te downloaden? Zie i-Opener Walking Tours.
 Fingal  -  Graafschap Fingal
Fingal, ten noorden van Dublin, strekt zich uit van de rivier en de stadsgrenzen tot Balbriggan. Begiftigd met een prachtige kuststreek, mooie riviervalleien, stille landweggetjes, rustige dorpjes en burgeoning towns, biedt Fingal een waaier aan vakantiemogelijkheden voor de bezoeker.
Parken en Heritage Properties : Ardgillan Castle, Ardgillan Demesne Regional Park, Coastal Walks, Malahide Castle, Malahide Demesne Regional Park, Newbridge House, Newbridge Demesne Regional Park, Newbridge Traditional Farm, Park Bye. Zie verder Fingal-dublin.com
 Zuid Dublin  -  Graafschap Zuid-Dublin
Gelegen tussen de stad Dublin en het platteland, biedt Zuid Dublin de bezoeker een unieke mogelijkheid om zowel de stad als het graafschap te beleven. Diepe, door rivieren uitgesneden valleien verdelen het graafschap in zich onderscheidende gebieden en zorgen voor kant-en-klare groenstroken die de Liffey Valley met Dublin en de Wicklow Mountains verbinden. Een uitgebreide scala aan attracties en toeristische voorzieningen staan hier tot uw beschikking.
Plaatsjes en dorpen in Zuid-Dublin : Adamstown, Ballyboden, Citywest Tallaght, Clondalkin, Dundrum, Edmondstown, Firhouse, Greenhills, Jobstown Tallaght, Lucan, Newcastle, Palmerstown, Rathcoole, Rathfarnham, Rockbrook, Ronanstown, Saggart, Tallaght, Templeogue

 Kasteel van Dublin  -  Dublin Castle
Het centrum van 700 jaar Engelse onderdrukking en wanbestuurle. Zie de oude stadsmuren van Dublin, Staatsverblijven en de treasury.
 Dublinia
Dublinia & The Viking World is een erfgoedcentrum in het centrum van Dublin, in het hart van de middeleeuwse stad. De tentoonstellingen bij Dublinia belichten het leven van Dublin in de Middeleeuwen en de leefwereld van de Vikingen. Het erfgoedcentrum is gehuisvest in een prachtig neo-gotisch Victoriaans gebouw, de voormalige synode-hal van de kerk van Ierland. 
Volg het spoor van middeleeuws Dublin vanaf de Engelse invasie via de Zwarte Dood tot de sluiting van alle kloosters in jaren rond 1540.
 Georgian Dublin
Stroll through the elegant Georgian streets of Merrion and Fitzwilliam Squares, as fine examples of the great Georgian period. Zie Wandeltocht door Georgian Dublin [ This walk concentrates on many of Dublin's loveliest 18th-century streets, squares, and landmarks, many of which provide an attractive setting for the city's cultural and literary attractions ].
 Guinness Storehouse
In the heart of the Guinness factory complex this excellent visitor centre tells the dramatic story of the 250 year history of Guinness. A complimentary drink in the highest bar in Ireland, the Gravity bar is can be part of your visit here.
 Houses of the Oireachtas  -  Parlement van Ierland  -  Tithe an Oireachtais
Zie Tour and History of Leinster House.
 Kilmainham Gaol  -  Ierse gevangenis
Meest besproken gevangenis van Europa en de beroemdste gevangenis van Ierland. In deze gevangenis zijn de leiders van de opstand in 1916 ter dood gebracht. Zie Protect  Kilmainham Jail
 Leinster House
Leinster House is het voormalige 'ducal palace' in Dublin dat al sinds 1922 als het parlementsgebouw van de Ierse Vrijstaat, Éire en de Republiek Ierland dient
 Trinity College
Was Trinity College vroeger hét opleidingsinstituut voor de elite van de Ierse samenleving, nus staat de opleiding open voor iedereen. Zie de oud de Oude Bibliotheek [ Old Library ] en het Boek van Kells [ Book of Kells ].

 Nieuws uit Dublin  -  Irish Independant 

 Universiteit van Dublin  -  Trinity College

Cuisine - Keuken van DublinGeschiedenis

 Geschiedenis van Dublin  -  zie History of Dublin

 Paasopstand
Op tweede Paasdag 1916 stond Padraic Pearse aan het hoofd van een met hooivorken en geweren bewapende groep van Ierse vrijwilligers die het hoofdpostkantoor in de drukke hoofdstraat bezette. Na een beleg moesten zij opgeven. Veertien republikeinen werden opgepakt, in de kerkers van de Kilnainham-gevangenis gegooid en daarna op de binnenplaats voor een vuurpeleton terechtgesteld. Zie verder Easter_Rising.


Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 Gate Theatre
Gelegen in het culturele en sociale hart van de stad Dublin, is het Gate Theater, zowel artistiek als archtectonisch al meer dan 200 jaar een boegbeeld van de stad Dublin.
 St. Patrick's Day in Dublin
Fakkeloptocht, straatheater, grote parade, enz.
 Temple Bar - Dublin's Culturele kwartier
In het hart van het stadscentrum van Dublin's City Centre rijgen een aantal van Dublin's beste night spots, restaurants en bijzondere winkels zich aaneen in de smalle, met kinderhoofdjes geplaveide straten tussen de Bank van Ierland en de Christ Church Cathedral [ kathedraal van jezus Christus ].

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131120 Birchwood Studios