Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

BELASTINGPARADIJZEN  >  SPECIAL 


andorra, anguilla, antigua, aruba, bahamas, bahrein, barbados, belgiŽ, belize, bermuda, britse maagdeneilanden, caymaneilanden, cyprus, dominicaanse republiek, gibraltar, grenada, guernsey, hong kong, isle of man, italiŽ, jersey, kaaimaneilanden, liechtenstein, malta, mauritius, panama, san marino, sealand, seychellen, st. vincent, trinidad, zwitserland


Wereldwijd wordt geprobeerd het fenomeen belastingparadijs terug te dringen. Het kan dus zijn dat een van de landen op het onderstaande lijstje zijn/haar ambities aan de wilgen heeft gehangen.
nederland ontbreekt in het rijtje, hoewel je soms de indruk krijgt dat dat het grootste belastinparadijs van de wereld is. Veel popgroepen, filmmaatschappijen, voetballers enz. hebben de weg naar Nederland gevonden en zich aldaar statutair gevestigd.


 andorra
 anguilla
 antigua
 aruba
 bahamas
 bahrein
 barbados
 belgiŽ
 belize
 bermuda
 britse maagdeneilanden
 cyprus
 dominicaanse republiek
 gibraltar
 grenada
 guernsey
 hong kong
 isle of man
 italiŽ
 jersey
 kaaimaneilanden
 liechtenstein
 malta
 mauritius
 panama
 san marino
 sealand
 seychellen
 st. vincent
 trinidad
 zwitserland

Boeken over belastingparadijzen

 Bruna  -   

 Belastingparadijzen  -  P.B.W.L. Lamberts
Mr. P.B.W.L. Lamberts is als fiscaal -jurist enkele jaren werkzaam geweest als belastingadviseur in Nederland , waarna hij in dienst is getreden bij een wereldwijd gevestigde trustgroep waarvoor hij in eerste instantie voor een aantal jaren werd geplaatst in Curacao, de Nederlandse Antillen. Op dit moment vervult hij de, functie van account manager legal op de vestiging in Amsterdam. Hij heeft gedurende enkele jaren een ruime ervaring opgedaan op het gebied van, internationale financiŽle planning en het, beheer van vennootschappen voor een wereldwijde clientŤle. Het doel van dit boekje is een duidelijke en bondige introductie te zijn in de wereld van belastingparadijzen en aanverwante rechtsgebieden. Het dient ertoe del lezer kort maar krachtig de ogen te openen voor enkele internationale mogelijkheden om belasting te besparen en te laten zien waar en hoe dat kan. Er is een praktische lijst opgenomen met beschrijvingen van een zestiental belangrijke belastingparadijzen/tax plannings landen, waaronder de British Virgin Islands, de Cayman Islarids, Barbados, de Bahamas, Monaco, Madeira, Luxemburg, Cyprus en de Nederlandse Antillen, waarbij diverse typerende juridische en fiscale planningsmogelijkheden worden besproken. Daarnaast is o.a. een vergelijkend overzicht toegevoegd van de behandelde jurisdicties en een van nationale bronheffingspercentages op royalty's, interest en dividend van 65 landen. Het boek is met name geschreven voor beroepsmatig geÔnteresseerde adviseurs, zoals belastingadviseurs, accountants, advocaten, notarissen en accountmanagers bij banken of trustkantoren, maar het biedt ook ondernemers, leidinggevenden, particulieren en studenten een blik in de 'geheimen' van de internationale financiŽle wereld


Links

Blauw vierkantje - illu 
Belastingplein.nl  -  belastingparadijzen
Uitgebreide informatie o.a. over hoe een ondernemingen ter plekke op te zetten, vennotschapsbelasting, vermogensbelasting, overige belastingen, belastingvrdragen en waarvoor het het betreffende belastingparadijs het beste is te gebruikten.


Naar index speciale vakanties

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios