Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

MIDDEN-OOSTEN  >  LANDENINFO  


  Baobab avontuurlijke rondreizen Midden Oosten

Landen in het Midden-Oosten

 bahrein
 egypte
 Irak
 iran
 israël
 jemen
 jordanië
 kuweit
 libanon
 oman
 qatar
 saoedi-arabië
 syrië
 var - verenigde arabische emiraten [ dubai ]


Reisgidsen / Reisliteratuur

 De Golf  -  Lieve Joris
Paperback; Inclusief kaart; ISBN 9789045701073

 Zaal der Duizend Zuilen  -  Tim Mackintosh-Smith
Reis door de Arabische wereld.
ISBN 9789045012087

Kookboeken, arabisch

 Arabia  -  Nadia Zerouali en Merijn Tol
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen
Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen.
Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse -Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Kosmos Uitgevers; ISBN: 9789021537795; 256 pagina's; 2008

 Bismilla Arabia  -  Merijn Tol en Nadia Zerouali
Na hun eerste culinaire reis door de Arabisch mediterrane wereld gaan Nadia Zerouali en Merijn Tol verder op ontdekkingstocht naar nog meer smaken, geuren, kleuren en gerechten van Arabia.
In Bismilla Arabia proeven ze in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het zuiden van Turkije, Palestina en Israël, in de Maghreb de verborgen gerechten van Libië en Algerije en in Zuid-Europa de Arabisch culinaire erfenis van Sardinië en Catalonië. Ze kookten zoals altijd met de locals en leerden door middel van het samen eten de verhalen, de mensen en de landen kennen, in al hun bijzondere verscheidenheid.
Kosmos Uitgevers; ISBN: 9789021546391; 288 pagina's; 2010.

Geschiedenis

 De geschiedenis van het Midden-Oosten in een notendom  -  Jan van Oudheusden
Wat iedereen over het Midden-Oosten moet weten
Antwoord op vragen als: sinds wanneer wordt er strijd geleverd om olie in het Midden-Oosten? Hoe wist Israël zich te handhaven in de vele oorlogen met zijn buurlanden?
Prometheus, 148 blz.

Arabische literatuur

 Opluchting na benauwenis  -  at-Tanoekhi
Anekdotenverzameling.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131125 Birchwood Studios